ForumArsiviz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumArsiviz


Hoşgeldin ..::Misafir::..



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Manyak10
Burç Burç : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri 150a
İfade İfade : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1012
Tecrübe Tecrübe : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1113
Paylaşım Paylaşım : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1114
Uyarı Uyarı :
Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri   Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Icon_minitime4/23/2008, 15:55

Dondurulmuş gıdalar çözülürken
Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.

Balık alırken
Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.

Bayat ekmekleri
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.

Lahananın pişirirken
Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.

Yağ temizlerken
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.

Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.

Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.

Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.

Başamel Sos Hazırlarken
Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.

Puding soğurken
Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.

Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir

Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır

Kızartma kokularını önlemek için
Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.

Kuru fasulye pişirirken
Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun

Meyve Salatası yaparken
Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Nerdey10
Burç Burç : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri 4170a
İfade İfade : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Affraid
Aktiflik Aktiflik : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1112
Tecrübe Tecrübe : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1113
Paylaşım Paylaşım : Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Rank1114
Uyarı Uyarı :
Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Geri: Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri   Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri Icon_minitime4/23/2008, 17:07

ımm baya gerekli berfincim bilelim tabi cok saol hayatım paylaşım güzel Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
 
Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumArsiviz :: Forumarşiv Kadınlar Clubu :: Yemek Odası ve Mutfak Muhabbetleri-
Buraya geçin: