ForumArsiviz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumArsiviz


Hoşgeldin ..::Misafir::..



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TarifSözlüğü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : TarifSözlüğü Nerdey10
Burç Burç : TarifSözlüğü 4170a
İfade İfade : TarifSözlüğü Affraid
Aktiflik Aktiflik : TarifSözlüğü Rank1112
Tecrübe Tecrübe : TarifSözlüğü Rank1113
Paylaşım Paylaşım : TarifSözlüğü Rank1114
Uyarı Uyarı :
TarifSözlüğü Left_bar_bleue0 / 1000 / 100TarifSözlüğü Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

TarifSözlüğü Empty
MesajKonu: TarifSözlüğü   TarifSözlüğü Icon_minitime5/3/2008, 20:23

Fiske;
Çoz az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır.Bazen bir "çimdik" ya da bir "tutam" diye de tabir edilir.Genellikle tuz ve baharat ölçüsü olarak kullanılır.

Flambe;
Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.Örneğin bazı krepler hazırlanırken son anda krebin üzerine alkol dökülerek tava alevlendirili.Böylece hem sıcak bir tatlı, hem de gösterişli bir çeşit elde edilmiş olur.
Böttürme;
Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir.Örneğin zeytinyağlı taze fasulye pişirilirken,fasulye yeşilliğini muhafaza etsin diye kızgın yağdan geçirilir.
Beze;

Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir.

Gril;
Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür.Elektrikli ızgara ya da fırın ızgarasında gril yapılır.

Közleme;
Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir.Patlıcan,biber,domates gibi sebzeler közlendikten sonra kabukları kolayca soyulmaya uygun hale gelir.

Gratine;
Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır.Fransızcadan gelen bir terimdir.

Aroma;
Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır.Pasta ve tatlılara güzel koku vermek amacıyla vanilya veya likör ilave edilerek bu güzel koku sağlanır.Portakal veya elma rendesi kullanıldığında da aromatik,doğal bir koku ve lezzet verir.

Gato;
Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır.

Çeşni;
Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır.Bunların dışında sarmısak,limon ve taze otlar yemeklerin tadına değişiklik kattığı için çeşni olarak adlandırılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
 
TarifSözlüğü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumArsiviz :: Forumarşiv Kadınlar Clubu :: Yemek Odası ve Mutfak Muhabbetleri-
Buraya geçin: