Kabaklı Kolay Pizza Malzeme :
* 3 yufka
* beyaz peynir
* kaşar peyniri
* mihaliç peyniri
* 3 kabak
* 1 tutam dereotu
* 2 sap taze soğan
* 1 domates
* tuz,karabiber
Sosu için:
* 1 yumurta
* 1 çay b. süt
* yarım çay b. sıvıyağ
Hazırlanışı :
Yuvarlak bir tepsiye 1.yufkayı serin.Üzerine diğer kalan 2 adet yufkayı elinizle parçalayıp tepsiye ilave edin. Üzerine 1 yumurta,1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile hazırladığınız sosu dökün. Sosun üzerine ince kesilmiş dereotu ve taze soğanı ilave edin. Üzerine peynirleri serpin.Kabakları kesip sıvıyağda soteleyin. Kabakları ilave edin tepsiye.Üzerine domatesi ekleyin. En üstte kaşar peyniri serpin. 1.yufkanın dışta kalan kısımlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pizzanızı pişirin.
SALATALI PİZZA 2,5 su b. un
1 p. yaşmaya
2 çorba k. sıvıyağ
1 çay k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
alabildiği kadar un
Sosu için:1 çorba k. salça
1 çorba k. kekik
sıvıyağ
tuz, karabiber
su
Üzeri için:
2 sosis
50 gr. salam
3 dilim pastırma
2 biber
kaşar peyniri rendesi
Salatası için:roka
maydanoz
dereotu
çeri domates
mozarella p.
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:Hamuru için gerekli olan malzemelerle hamurumuzu
hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine veya pizza tepsilerine
alalım. elimizi yağlayarak şekil verelim. salça,kekik,sıvıyağ
tuz ve baharat ile hazırladığımız sosu hamurlarımızın üzerine
sürelim. kaşar peyniri rendesinin yarısını serpiştirelim. üzerine
sosis,salam,pastırma ve biber parçalarını paylaştıralım. kalan
kaşar peyniri rendesini de üzerine serpiştirelim. hamur yarım
saat kadar dinlenip mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında
pişirelim. fırından çıkan pizzaların üzerine doğranmış roka,
maydanoz,dereotu ve domates parçalarını paylaştıralım. en
son olarak mozerella veya permasan peynirini bunlar yok ise
mihaliç peyniri gibi bir peyniri incecik üzerine çentelim. zeytinyağı
gezdirerek ılık servis yapalım. yemeye doyum olmayan nefis
bir pizza...
HAMURSUZ PIZZA
HAMURSUZ PİZZA5 haşlanmış patates
2 çorba k. tereyağı
50 gr salam
2 sosis
tuz,karabiber
üzeri için:1 çay b. bezelye
1 çay b. tane mısır
1 su b. rende kaşar
biberli zeytin
siyah zeytin
turşu
ketçap,mayonez
HAZIRLANIŞI:Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.İçine tereyağını
doğranmış salam ve sosisi,tuz ve karabiberi ekleyip
karıştırın. Bir fırın kabına bastırıp üzerini düzleyin.
Kaşar peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede
kaşarlar eriyene kadar bekletin. Daha sonra üzerine
doğranmış zeytinleri,bezelyeyi,mısırları,turşuyu serpin.
En son üzerine kalan kaşar peynirini rendeleyin.Mayonez
ve ketçapla süsleyerek sıcak ikram edin.
PATATESLI PIZZA
PATATESLİ PİZZAMALZEMELER:Hamuru için:3 su b. un
yarım p. yaşmaya
sıvıyağ,su,tuz
üzeri için:
2 patates
mozerella p.
Sosu için:2 adet yumurta
1 su b. süt
1 çorba k. fesleğen
3 yeşil soğan
Üzeri için:2 patates
1 çorba k. badem
HAZIRLANIŞI:Önce un,su,tuz,maya ve bir iki çorba kaşığı
sıvıyağ ile bir hamur mayalayın. Diğer tarafta
yumurta,süt, fesleğen ve taze soğanlarla bir
sos hazırlayın.Hamur mayalanınca yağlanmış
fırın kabının dibine yayın.Üzerine haşlanmış
ve halka kesilmiş patatesleri sırt sırta dizin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız
sosu üzerine dökün. Yine 180 derecelik fırında
sos pişip üzeri kızarana kadar tutun.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
SOGANLI TULUM PEYNIRLI PIZZA SOĞANLI TULUM PEYNİRLİ PİZZA1 çay b.zeytinyağı
3 diş sarımsak
1p.kuru maya
1 tatlı k.toz şeker
ılık su
3 su b.un
3 soğan
tulum peyniri
biberiye
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine
1 paket kuru maya ilave edin.Üzerine toz şeker ve tuz
ekleyin ve karıştırın.Üzerine yarım çay bardağı
zeytinyağı ekleyin tekrar yoğurun ve bir hamur elde edin.
Soğanı piyazlık doğrayın.Kalan zeytinyağı ile soteleyin.
Üzerine biberiye ekleyin.
Hamuru merdane ile açın.
Fırın tepsisine hamuru yayın.Üzerine halka kesilmiş
domatesi dizin.kaşar peynir rendesi serpin.
Sotelenen soğanları üzerine ekleyin.Üzerine kaşar
rendesi ilave edin.Üzerine tulum peynirlerini ekleyin.
Tepsi mayası için 5 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
TAHİNLİ MİNİ PİZZA yarım kg un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 çay k. tuz
2 çorba k. tozşeker
alabildigi kadar ılık su
Harcı için:1 su b. tahin
1 çay b. su
4 çorba k. tozşeker
HAZIRLANIŞI:Mini pizza için; yarım kg. un karıştırma kabının içine alınır.
ortası havuz şeklinde açılır. ortasına maya, tuz,sıvıyağ alınır.
ortası karıştırılır. daha sonra kenarına toz şeker dökülür.yumurta akı
da ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur.hamur
kulak memesi kıvamında olmalı. İç harcı için; tahin kaseye alınır,
1 çay b. su ve 4 çorba k. tozşeker eklenerek karıştırılır. hamur
hazırlanınca ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.hamurlar yağlanmış tepsiye
alınır ortası havuz şeklinde açılır.yumurta sarısı sürülür.havuzun içi tahinli
karışımla doldurulur. en son üzerine tozşeker serpileerk önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında pişirilir.