ForumArsiviz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumArsiviz


Hoşgeldin ..::Misafir::..



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Mutfak için pratik öneriler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : Mutfak için pratik öneriler Nerdey10
Burç Burç : Mutfak için pratik öneriler 4170a
İfade İfade : Mutfak için pratik öneriler Affraid
Aktiflik Aktiflik : Mutfak için pratik öneriler Rank1112
Tecrübe Tecrübe : Mutfak için pratik öneriler Rank1113
Paylaşım Paylaşım : Mutfak için pratik öneriler Rank1114
Uyarı Uyarı :
Mutfak için pratik öneriler Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Mutfak için pratik öneriler Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

Mutfak için pratik öneriler Empty
MesajKonu: Mutfak için pratik öneriler   Mutfak için pratik öneriler Icon_minitime3/13/2008, 03:31

Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır.



Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.

Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.


Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.

Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.

Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.

Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur.

Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz.

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.
Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.

Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin.

Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin.

Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.

Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.


Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.

Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.

Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.

Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Dibi tutmayacaktır.

Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir. Bir yumurta akı 30 gr. gelmektedir.

Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.

Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.
Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.

Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.

Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.

Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
Anil11
Yeni Üye
Anil11


Erkek Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 21
Yaş Yaş : 26

Nerden Nerden : İst.
Lakap Lakap : SecretMan
Ruh Hali Ruh Hali : Mutfak için pratik öneriler Keyifl10
Burç Burç : Mutfak için pratik öneriler 4167a
İfade İfade : Mutfak için pratik öneriler Icon_farao
Uyarı Uyarı :
Mutfak için pratik öneriler Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Mutfak için pratik öneriler Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/10/09

Mutfak için pratik öneriler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak için pratik öneriler   Mutfak için pratik öneriler Icon_minitime10/28/2009, 14:57

xD Süper ya annem çok beğendi Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://secretforum.yetkinforum.com
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : Mutfak için pratik öneriler Nerdey10
Burç Burç : Mutfak için pratik öneriler 4170a
İfade İfade : Mutfak için pratik öneriler Affraid
Aktiflik Aktiflik : Mutfak için pratik öneriler Rank1112
Tecrübe Tecrübe : Mutfak için pratik öneriler Rank1113
Paylaşım Paylaşım : Mutfak için pratik öneriler Rank1114
Uyarı Uyarı :
Mutfak için pratik öneriler Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Mutfak için pratik öneriler Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

Mutfak için pratik öneriler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak için pratik öneriler   Mutfak için pratik öneriler Icon_minitime10/30/2009, 01:03

Smile ozaman sevindik annen adına Smile istediği birşey varsa bulabiliriz Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
 
Mutfak için pratik öneriler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mutfak modelleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumArsiviz :: Forumarşiv Kadınlar Clubu :: Yemek Odası ve Mutfak Muhabbetleri-
Buraya geçin: