ForumArsiviz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumArsiviz


Hoşgeldin ..::Misafir::..



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İstanbul

Aşağa gitmek 
5 posters
YazarMesaj
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/25/2008, 23:25

İstanbul 1aaa
İstanbul 1bbb
İstanbul 1ddd
İstanbul Resim00002
İstanbul 1jjj
İstanbul Suleymaniyecamiihalic
İstanbul Istanbul4
İstanbul Istanbul_01
İstanbul Istanbul_kizkulesi
İstanbul Istanbul-karli
İstanbul 1ccc
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/25/2008, 23:37

İstanbul'un tarihi 300 bin yıl önceye kadar uzanır. Küçükçekmece gölü kenarında bulunan Yarımburgaz mağarasında yapılan kazılarda insan kültürüne ait ilk izlere rastlanmıştır. Bu dönemde gölün çevresinde Neolitik ve Kalkolitik insanların yaşadığı sanılmaktadır. Çeşitli dönemlerde yapılan kazılarda, Dudullu yakınlarında Alt Paleolitik Çağ'a, Ağaçlı yakınlarında ise, Orta Paleolitik Çağ ile Üst Paleolitik Çağ'a özgü aletlere rastlanmıştır.
M.Ö. 5000 yıllarından itibaren başta Kadıköy Fikirtepe olmak üzere Çatalca, Dudullu, Ümraniye, Pendik, Davutpaşa, Kilyos ve Ambarlı'da yoğun bir yerleşimin başladığı sanılmaktadır. Ama bugünkü İstanbul'un temelleri M.Ö. 7. yüzyılda atılmıştır. M.S. 4. Yüzyılda İmparator Constantin tarafından yeniden inşa edilip, başkent yapılmış; o günden sonra da yaklaşık 16 asır boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde başkentlik sıfatını sürdürmüştür. Aynı zamanda, İmparator Constantis ile birlikte Hristiyanlığın merkezlerinden biri olan İstanbul, 1453'te Osmanlılar tarafından fethedildikten sonra Müslümanların en önemli kentlerinden biri sayılmıştır.
İSTANBUL TARİHİNDEKİ BELLİ BAŞLI DÖNEMLER
Bizantion (M.O. 660 - M.S. 324)
İstanbul Istbogazi_1870 Yunanistan'dan gelen Megara'lılar M.Ö. 680'lerde Marmara Denizi'ni geçerek İstanbul'a ulaştılar ve bugünkü Kadıköy'de Halkedon adını verdikleri bir kent kurdular. "Körler Ülkesi" olarak da anılan Halkedon'un halkı tarımla uğraşıyordu. M.Ö. 660'larda da Trak kökenli komutanları Bizans önderliğinde yola çıkan Mega'lıların diğer bir kolu bugünkü Sarayburnu'nun olduğu yerde başka bir kent daha kurdu. Efsaneye göre Delfi Tapınağı'ndaki kahinin öğüdüne uyarak burayı seçen Megara'lılar, komutanlarının adından hareketle, kente "Bizantion " adını verdiler. Bu yörede Megara'lılardan önce de bazı Trak toplulukları yaşadığı bilindiği için Megara'lılarla yerli halkın kaynaşmış oldukları sanılmaktadır.
Pek çok istilalara uğrayan Bizantion, M.Ö. 269'da Bithynialılar tarafından yağmalanarak ele geçirildi. M.Ö. 202'de Makedonyalılar'ın tehdidinden korkarak, Bizantion Roma'dan yardım isteğinde bulundu. Bu dönemden itibaren kentte Roma İmparatorluğu'nun etkisi başlamış ve M.Ö 146'da kent Roma'nın egemenliğine girmiştir. Önceleri idari olarak varlığını sürdüren kent, daha sonra Bitinya-Pontus eyaletinin bir parçası haline gelmiştir. Böylece 700 yıllık kent devleti statüsü sona ermiştir.
73 yılında Bizantion Roma'nın Bithynia-Pontus eyaletine bağlandı. İmparator Vespasianus kentin gelişimine katkıda bulundu. 193 yılına gelindiğinde, Roma İmparatoru Septimus Severus, Partlar'ın tarafını tutan Bizantion'u kuşatarak kenti yağmalayıp, surları da yıktırdı. Daha sonra ise surları yeniden inşa ettirip, kenti imar etti. Yeni binalarla sokakları düzenledi. Hipodrom inşaatını başlattı. 269'da kent bu defa Gotlar'ın saldırısına uğradı. Zafer kazanan Gotlar, deniz kıyısına yakın bir yere sütunlarını diktiler. 313'de Nicomedialılar kenti ele geçirdiler. I. Constantinus, Nicomedialılar'la yaptığı savaşı kazanarak kenti geri aldı.
Roma İmparatorluğu'nun başkenti (324 - 395)
İstanbul Kizkulesi Bizantion Roma'nın Doğu'sunun yönetim merkezi olarak seçildi. Bu yeni konumu, kentin dünya kültürü ve siyaseti içindeki önemli rolünü de belirledi.
I. Constantinus (324-337), Romalı soyluları Bizantion'a çağırarak kentin Romalı nüfusunu artırdı. Yeni başkentin konumuna yakışır bir imar hamlesi başlatıldı. Limanlar ve su tesisleri yeniden düzenlendi. Kent içi su dağıtım sistemlerinin temelleri atıldı. Savunma için yeni bir sur yaptırıldı.
Septimus Severius'un başlattığı hipodrom inşaatı tamamlandı. 100 bin kişilik hipodromun genişliği 117, uzunluğu ise 480 metreydi. Hipodrom duvarlarının üzeri çok sayıda heykelle süslüydü. En önemlisi de at heykelleriydi. Kentin Latinler tarafından istila edilmesiyle bu at heykelleri Venedik'e, San Marco Meydanı'na taşındı. Hipodrom'daki (Sultanahmet Meydanı) imparatorluk sarayı (Sultanahmet Camisi'nin bulunduğu alan) ve anıtsal ibadethaneler, akropolis (Topkapı Sarayı'nın bulunduğu yer) yapıldı. Önceleri Nea (Yeni) Roma adı ile anılan kenti, I. Constantinus kendi adıyla özdeşleştirdi. 11 Mayıs 330 tarihinde kentin adı Constantinopolis olarak ilan edildi.
Önce Aya İrini, ardından 360 yılında da Ayasofya kiliselerini yaptıraran I. Constantinus, kenti Hırıstiyan dünyası için önemli bir merkez haline getirdi.
Bizans İmparatorluğu Dönemi (395 - 1453)
İstanbul Galatakulesi1935 476'da Batı Roma'nın yıkılmasından sonra Doğu Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu'na dönüşmüş ve İstanbul da, bu yeni imparatorluğun başkenti haline gelmiştir.
6. yüzyılın ortaları, Bizans İmparatorluğu ve İstanbul için yeni bir yükseliş döneminin başlangıcıdır. İmparator I. Jüstinyen yönetimindeki bu dönemde daha önce tahrip edilmiş olan Ayasofya bugünkü haliyle yeniden inşa edilmiş, 543'lerde kentte görülen ve nüfusun yarısının ölümüne sebep olan veba salgınının izleri silinmiştir.
7, 8 ve 9. Yüzyıllar İstanbul için kuşatılma yılları oldu. Yedinci yüzyılda Sasaniler ve Avarlar'ın saldırısına uğrayan kenti, sekizinci yüzyılda Bulgarlar ve Müslüman Araplar dokuzuncu yüzyılda ise Ruslar ve Bulgarlar kuşattılar.
1204'de kent Haçlılar tarafından ele geçirildi ve yağmalandı. Bu işgal ve yağma sonrasında ortaçağın en büyük kenti 40-50.000 nüfuslu, yoksul ve harabe bir kente dönüştü.
Bu dönemden sonra İstanbul sürekli küçülmeye ve fakirleşmeye başladı. Şehrin soylu ve zenginleri İznik'e göç etti. Latin İmparatorluğu sadece İstanbul ve yöresinde egemenlik kurabildi.İznik (Nikia), Trabzon ve Yunanistan'daki Epiros'ta bir Bizans muhalefeti gelişti. 1254 yılına gelindiğinde Latin İmparatorluğu çepeçevre kuşatılmıştı. Bu esnada İstanbul çok fakirleşmis hatta Latin İmparatoru II. Baudouin ısınmak için sarayının ahşap bölümlerini yakacak olarak kullanmaya başlamıştı. Nihayet 1261 yılında Palailogos Hanedanı İstanbul'u tekrar ele geçirdi ve böylece İstanbul'daki Latin dönemi sona erdi.

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi (1453-1923)
İstanbul Topkapisarayi1 Kent, 1391 yılından başlayarak Osmanlılar tarafından kuşatılmaya başlandı. 1396'da I. Bayezid (1389-1403), Karadeniz'den gelecek yardımları önlemek için kentin Anadolu yakasına bir hisar yaptırdı.
Kenti almaya kararlı olan II. Mehmed de (1451-1481), Bizans'a Kuzey'den gelecek yardımları her iki taraftan Boğaz'ı tutarak önlemek için bu defa kentin Avrupa yakasına Rumeli Hisarı'nı inşa ettirdi. İstanbul'un fetih hazırlıkları bir yıl önceden başlatıldı. Kuşatma için gerekli olan çok büyük toplar döktürüldü. 16 kadırgadan oluşun güçlü bir donanma oluşturuldu. Asker sayısı iki kat arttırıldı. Bizansın yardım almasını engellemek için yardım yolları kontrol altına alındı. Ceneviz'lilerin elinde bulunan Galata'nın da savaş esnasında tarafsız kalması sağlandı. 2 Nisan 1453 tarihinde ilk Osmanlı öncü kuvvetleri İstanbul önlerinde görüldü. Böylece kuşatma başladı. İki aya yakın süren bu kuşatma dönemi 29 Mayıs 1453 günü sabaha karşı başlayıp, öğleden sonra kentin ele geçirilmesiyle tamamlandı. Bu tarihten itibaren İstanbul bir Osmanlı kenti oldu.
Fetihten sonra şehrin kalkındırılması için yeni iskan bölgeleri oluşturuldu.
Bizans'ın son dönemlerinde görkemini yitirmiş olan kentte, öncelikle eskiden kalma binalar ve surlar onarılmaya başlandı. Bizans altyapıları üzerinde Osmanlı'nın temel kurumlarının binaları yükselmeye başladı. Büyük su sarnıçlarının da korunması sağlandı. Osmanlı kimliğine uygun bir gelişme gösteren İstanbul artık imparatorluğun başkenti idi.
Nüfusu artırmaya yönelik bu iskan ve sürgünlerle oluşan mahalleler daha sonraki İstanbul idari yapısının temelini oluşturdu. 1459'da İstanbul her biri farklı demografik özellikler taşıyan dört idari birime ayrıldı. Bunlardan biri idarenin merkezinin olduğu Suriçi, diğer üçü ise surdışında yeralan ve "Bilad-i Selase" olarak adlandırılan Eyüp (Büyük ve Küçük Çekmece, Çatalca ve Silivri dahil), Galata ve Üsküdar'dı. 1457 sonunda eski başkent Edirne'nin uğradığı büyük yangınla şehre yeni göçmenler geldi ve şehir oldukça şenlendi. İstanbul, fetihten elli yıl sonra Avrupa'nın en büyük şehri haline geldi.
16. yüzyıla büyük bir şehir olarak giren İstanbul, Küçük Kıyamet olarak anılan 14 Eylül 1509 depreminde çok zarar gördü. 8 Şiddetinde olduğu tahmin edilen ve artçı sarsıntıları 45 gün süren depremde binlerce bina yıkıldı, binlerce kişi öldü.
İstanbul, 1510'da Sultan II. Bayezıd tarafından 80.000 kişinin istihdamıyla neredeyse yeniden kuruldu. Bu yüzden günümüze gelebilen eserlerin büyük çoğunluğu bu devirden kalmıştır.
İstanbul Rumeli_hisari1520-1566 yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman yönetiminde İstanbul birçok değerli esere ve izleri günümüze kadar ulaşan bir kent planına kavuşarak, gelişmiştir. Bu dönemde özellikle Mimar Sinan imzalı birbirinden değerli çok sayıda eser inşa edilmiştir. Veba salgını, yangınlar ve sellere rağmen Kanuni dönemi İstanbul için tam bir yükseliş dönemi sayılmıştır.
Lale Devri olarak da anılan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın sadrazamlığındaki 1718-1730 yılları, itfaiye teşkilatının kurulması, ilk matbaanın açılması ve çeşitli fabrikaların inşasıyla İstanbul'un değişmeye başladığı dönemdir.
3 Kasım 1839'da Topkapı Sarayı'nın Gülhane Bahçesi'nde okunarak halka ilan edilen Tanzimat Fermanı ile İstanbul'da yeni bir dönem açıldı. Batılılaşma sürecinin hızlandığı bu dönemde İstanbul'da mimariden yaşama tarzına, eğitim kuruluşlarından sanayi kuruluşlarına kadar birçok alanda yenilikler yaşandı.
İstanbul Beyoglu_1930Bu dönemde şehir yeni alanlara doğru genişlemeye başladı. Suriçi Bakırköy yönünde, Galata ise Teşvikiye yönünde yayılırken; Boğaziçi'nde Sarıyer'e iskan hızlandı. Anadolu yakası ise bir taraftan Bostancı, diğer taraftan Beykoz'a doğru büyüdü.
Bu yıllar, altyapı ve kent hizmetlerinde de önemli gelişmelere sahne oldu. Haliç üzerine köprü yapılması, tünel (metro), Rumeli Demiryolu, kent içi deniz taşımacılığı yapan Şirket-i Hayriye'nin açılması, Şehremaneti (Belediye) örgütünün diğer belediye dairelerinin kurulması, ilk telgraf hattının çekilmesi, Zaptiye Nezareti'nin kurulması ve ona bağlı karakolların açılması, Vakıf Gureba Hastanesi'nin hizmete girmesi ve Atlı Tramvay Şirketi bu gelişmelerin sadece bazılarıdır.
23 Aralık 1876'da I. Meşrutiyet ve 24 Temmuz 1908'de II. Meşrutiyet ilanlarına sahne olan ve halk arasında "Üçyüzon Depremi" denen 1894 depreminde büyük zarar gören İstanbul', II. Dünya Savaşı'nın ardından 13 Kasım 1918'de İtilaf Devletleri donanmasınca işgal edildi.
1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla İstanbul'un başkent dönemi sona erdi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/25/2008, 23:41

Istanbul - Tarihi Yerler Müzeler


ISTANBUL'un TARIHÇESI VE FETHI

Istanbul'un tarihi 300 bin yil önceye kadar uzanir. Küçükçekmece gölü kenarinda bulunan Yarimburgaz magarasinda yapilan kazilarda insan kültürüne ait ilk izlere rastlanmistir. Bu dönemde gölün çevresinde Neolitik ve Kalkolitik insanlarin yasadigi sanilmaktadir. Çesitli dönemlerde yapilan kazilarda, Dudullu yakinlarinda Alt Paleolitik Çag'a, Agaçli yakinlarinda ise, Orta Paleolitik Çag ile Üst Paleolitik Çag'a özgü aletlere rastlanmi....
Devam

İstanbul GALATATOWER
GALATA KULESI

Fetih`e kadar iki yüz yili askin bir süre boyunca hemen hemen bagimsiz bir Ceneviz sömürge kenti olan Galata`nin birkaç kez büyütülen kentsel savunma sistemindeki yirmi d...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul DOLMABAHCE-PALACE1
DOLMABAHÇE SARAYI (MÜZESI)

DOLMABAHÇE SARAYI (MÜZESI) : 17. yüzyila kadar Bogaziçi’nin koylarindan biri olan bu yörenin; Altin Post'u aramaya çikan Argonotlarin efsanevi gemisi Argos’un...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul TOPKAPIPALACE2
TOPKAPI SARAYI

Dünyada günümüze gelebilmis saraylarin en eskisi ve genisi Topkapi Sarayidir. Istanbul''un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafindan 1460 - 1478 yillari arasinda yap...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul BINBIRDIREK-FRONT
BINBIRDIREK SARNICI - Istanbul

Tarihte yaptiricisinin adi Philoksenos diye anilan eser 4 yy. Büyük Konstantin devrinden kalmadir. 224 Adet orijinal sütundan 212 adedi günümüze gelmistir. Video Film...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul SABANCIMUSEUM-PIC
SAKIP SABANCI MÜZESI - PICASSO SERGISI

Tarihi Atli Kösk ve en ileri teknolojiyle donanarak ona eklenen yeni galeri, bu yapisiyla uluslararasi düzeyde bir müze standardina kavusturulmus ve 3500 m2''lik alan ile...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Turkishbath
Türk Hamami (Süleymaniye Hamami)

Temizlenmenin tarihi günümüzden yüzbinlerce yil öncesine gidiyor. Farkli cografyalardaki farkli kültürler, temizlik konusunda benzer gelenekler ve ritüeller gelistirdiler...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Yerebatan1
YEREBATAN SARAYI (Bazilika Sarnici)

Istanbul en sik kusatma tehlikesiyle karsilasan sehirlerden biriydi. Kusatma süresince yasanan en önemli sorun da yiyecek ve içecek kaynaklarinin tükenmesiydi. Bazilika S...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Rumelicastle1
Rumelihisari

Istanbul 1453 te Fatih Sultan Mehmet'in sehri kusatmasindan önce de birçok kusatmaya ugramisti.Sehri çevreleyen Roma devri surlari bütün önceki kusatmalari durdurabilmist...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Rumeli5
RUMELI HISARI

Istanbul 1453 te Fatih Sultan Mehmet'in sehri kusatmasindan önce de birçok kusatmaya ugramisti.Sehri çevreleyen Roma devri surlari bütün önceki kusatmalari durdurabilmi...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Rumeli_hisar_1
RUMELIHISARI

Istanbul 1453 te Fatih Sultan Mehmet'in sehri kusatmasindan önce de birçok kusatmaya ugramisti.Sehri çevreleyen Roma devri surlari bütün önceki kusatmalari durdurabilmist...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/25/2008, 23:47

AYASOFYA

Dünyanin 8.harikalarindan birisi sayilan Ayasofya, Sanat Tarihi ve mimarlik dünyasinin 1 numarali yapisi hüviyetindedir. Bu yasta ve bu ebatta zamanimiza gelebilmis ender...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Hagiasophia
AYASOFYA

Dünyanin 8.harikalarindan birisi sayilan Ayasofya, Sanat Tarihi ve mimarlik dünyasinin 1 numarali yapisi hüviyetindedir. Bu yasta ve bu ebatta zamanimiza gelebilmis ender...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Blue2
sultanahmet camii

Türk ve Islam dünyasinin en ünlü anitlarindan birisi olan Sultan Ahmet Camii Istanbul’a gelen herkes tarafindan hayranlikla ziyaret edilir. Klasik Türk Sanatini...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Blue2
sultanahmet camii

Türk ve Islam dünyasinin en ünlü anitlarindan birisi olan Sultan Ahmet Camii Istanbul’a gelen herkes tarafindan hayranlikla ziyaret edilir. Klasik Türk Sanatinin bi...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Blue1
SULTANAHMET CAMII

Türk ve Islam dünyasinin en ünlü anitlarindan birisi olan Sultan Ahmet Camii Istanbul’a gelen herkes tarafindan hayranlikla ziyaret edilir. Klasik Türk Sanatinin bi...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Sultanahmet2
HIPODROM VE SULTANAHMET MEYDANI

Her devirde sehrin en önemli ve dinamik yeri, yarim ada yedi tepesinin ilki olmustur. Sehrin ilk kuruldugu akropol surlarla çevrili, tipik bir Akdeniz ticari yerlesimiydi...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Stsophiaandbluemosque
Sultanahmet

"Kozmopolit bir tarih, Kozmopolit bir mekan, Sultanahmet!" Ortalik çok hareketli, çevreden farkli diller yükseliyor, herkesin elinde bir fotograf makinesi, her tasin r...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Sultanahmetfolklore
Sultanahmet

Sultanahmet, Istanbul`un üzerine kuruldugu yedi tepenin ilkidir. Sultanahmet Meydani "Hipodrom" at meydani anlamina gelir. ...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Hippodrome1
Sultanahmet

Sultanahmet, Istanbul`un üzerine kuruldugu yedi tepenin ilkidir. Sultanahmet Meydani "Hipodrom" at meydani anlamina gelir. ...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
İstanbul Bazaar-entrance
Kapaliçarsi Istanbul

Dünyanin en eski ve büyük kapali çarsisi Istanbul sehrinin merkezinde yer alir. Dev ölçülü bir labirent gibi, 60 kadar sokagi, üç binden fazla dükkâni ile Kapali çarsi, I...
Detaylar ve video icin tiklayiniz...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/25/2008, 23:59

Büyükada
İstanbul Buyukada2Çam ormanları, kır kahveleri ve faytonlarıyla İstanbul'un yanıbaşında bambaşka bir dünya...

Adaların İstanbul'a hem en uzak, hem de en büyüğü olan Büyükada, vapurdan iner inmez tarihi iskelesi ve büyük çarşı meydanıyla kucaklar sizi. Sol tarafa doğru adanın ünlü balık lokantaları uzanır. Anadolu Kulübü tesislerine uzanan sağ taraftaki yolda çay bahçeleri ve balıkçı barınağı yer alır. Birahanelerin, midye tavacıların ve cafelerin dizildiği karşınızdaki yol sizi çarşıya sokar. Tezgahlardaki ve dükkanlardaki ürünler taze ve kaliteli olmakla birlikte, Bostancı'dan getirildiği için pahalıdır.

Saat kulesinin sağ tarafında fayton durakları vardır. Adanın tek ulaşım aracı olan faytonlarla belirli bir adrese gidebileceğiniz gibi, büyük ve küçük tur olarak iki farklı güzergahta yapılan gezintilerde bütün adayı turlayabilir ve tüm güzellikleri izleyebilirsiniz.

Faytoncuların bulunduğu meydanda bisiklet kiralama yerleri de vardır.

Yürümek isteyenlere:

Ağer adayı yudum yudum koklamak istiyorsanız, 23 Nisan caddesinden başladığınızİstanbul Buyukada1 motorlu araç trafiğinden uzak yürüyüşünüzde belki zaman zaman faytonların nazik zil sesleri uyaracaktır.

Sağ yanınızda görkemli yapısıyla Anadolu Kulübü'nü göreceksiniz. Buradan Mehmetçik Caddesi'ne kıvrılacak, Ermeni Katolik Surp Astvadzazin Kilisesi'nin yanından geçerek Çankaya Caddesi'ne çıkacaksınız. Karşınıza "Agopyan Köşkü" olarak bilinen 4 katlı ve 22 odalı yapı bir zamanlar otel olarak kullanılmıştı.

Sağ tarafınızda Turing tarafından işletilen Büyükada Kültürevi'ni göreceksiniz. Burada yaz aylarında çay, kahve, aperatif yiyecekler bulabilirsiniz. Eğer Ada'nın "erkencileri"ndenseniz, 3.5 milyon TL karşılığı sabah kahvaltınızı burada yapabilirsiniz. Kültürevi'nde Cuma, cumartesi ve Pazar akşamları klasik müzik konserleri de verilmektedir.

Yürüyüşümüze devam edersek, sağ tarafımızda bir taş kule dikkatimizi çeker. Kulenin yer aldığı büyük bahçe Büyükada Tenis ve Su Sporları Kulübü'ne aittir. "Salkım Hanımın Taneleri" filminde adı geçen Seferoğlu Köşkü, bir zamanlar bu bahçede yer alırdı. Ancak 1999 yılında yaşanan yangın, köşkü kül etti.

Yolun sonunda gri beyaz rengi ile Ahmet Emin Yalman Yalısı'nı görürüz. 1999 yılında Turing'e verilen ve restorasyonuna başlanan yalı, kurumun içine düştüğü ekonomik kriz nedeniyle tamamlanamadı.

Çiçek kokuları, kuş cıvıltıları içindeki yürüyüş parkurunda Nizam Yokuşu'na varırız. Hemen karşımızda Dil Burnu dinlenme tesisleri vardır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/26/2008, 00:00

Burgazada
Camii, kilise, Sait Faik ve Kalpazankaya...
İşte Burgazada...

İstanbul Burgaz1Büyükada'ya oranla daha sakin, daha dingindir Burgazada... Vapurla adaya yaklaşırken dikkatinizi ilk olarak kıyıya yanaşmış su tankeri çeker... Burgazada da diğerleri gibi "taşıma suyla" dönmektedir zira... Ardından iskele meydanının hemen gerisindeki cami ve az ötesindeki kilise, ada mozaiği hakkında kabaca da olsa bir fikir verir.

Vapurdan çıkar çıkmaz bir parkla karşılaşırsınız. Sol tarafta pastaneler ve kafelerin yan yana dizilidir. Sağ tarafta ise fayton durağı, arkasında da Sait Faik'in evine çıkan dar yolu görürsünüz. Burgazada, ünlü Kalpazankaya'sı ve Sait Faik'i ile ünlüdür.

İstanbul Burgaz2Sait Faik'in müze haline getirilen Burgaz Çayırı Sokak 15 numaradaki evi Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri 10.00-12.00/14.00-17.00, Cumartesi günü 10.00-13.00 saatlerinde ziyarete açıktır.
İskeleden sonra, sağ taraftaki yol sizi Kalpazankaya'ya götürür. Dilerseniz faytona da binebilirsiniz. Ama ruhunuzda biraz maceraperestlik veya doğa tutkunluğu varsa, farklı bir güzergah izleyebilirsiniz.

Burgaz Çayırı sokak'tan yukarı çıkıp, karşınıza gelen çamlıktaki gecekondular arasında kıvrılan dar yolu bulduğunuz zaman doğru iz sürüyorsunuz demektir. Yaya olarak yaklaşık 40 dakika sürecek yolculuğunuzun sonunda adanın en yüksek noktası olan Hıristo Tepe'ye varacaksınız. Manastır kalıntıları arasında kalan kiliseyi inceleyip geri baktığınızda taa aşağılarda vapur iskelesini kuşbakışı görecek ve kısa süre içinde nasıl bu kadar yükseğe çıktığınıza şaşıracaksunız.

Geniş bir çayırlık ve futbol sahası, adanın en büyük piknik alanıdır. Kalpazankaya'ya gitmek için tepeden aşağı doğru bir yürüyüşe başlamalısınız. Toprak yolun kenarlarında göreceğiniz kocayemişlerini keyifle yiyebilir, "Ada'ya gitmenin kanıtı ve işareti olan" katırtırnaklarını toplayabilirsiniz.

Toprak yol, biraz sonra asfalt yolla birleşecek ve keyfiniz biraz kaçacaktır. Zira ada çöplüğüne giden yoldan geçen çöp kamyonlarından dökülen, saçılan poşetler, pislikler ormanın yeşilliğine alışkın gözleriniz tarafından reddedilecektir!

Faytoncu atlarının otladığı gecekondu bölgesini geçtikten sonra yeniden ağaçların gölgelediği düz bir yola çıkacaksınız. Ve, karşınızda Kalpazankaya Kır Gazinosu...Doğa ile iç içe olan bu gazinoda deniz ve gün batımı manzaralarını görmek için mutlaka uğrayın deriz.

Lokantada soğuk ve sıcak mezeler, et ve ızgara tavuk ile rakı bulabilirsiniz.

İstanbul BurgazmapAma asıl keyif, iskele meydanında alacağınız, daha da iyisi İstanbul'dan gelirken birlikte getireceğiniz sucukları, sahilde çakıllar üzerinde yakacağınız ateşte kızartıp afiyetle yemektir. Ateş yakarken, aman dikkat.. İşiniz bittikten sonra da ateşin söndüğüne emin olmadan oradan ayrılmayın!

Kır lokantasının hemen altında Kalpazankaya Plajı yer alır. Özellikle bahar aylarında martı sesleri arasında, çakıllar üzerinde yürümenin keyfine doyum olmaz. Yaz aylarında ise motorlar iskeleden buraya akın akın yolcu taşır.

Dönerken, eğer orman yoluna tırmanma enerjisi bulamazsanız, asfalt yolu izleyin. Rahat bir parkurda yürümenin zevkini çıkartırken çevreyi seyredin. Her iki yanı eski köşklerle süslü Gönüllü Sokak'ta hoş fotoğraflar çekebilirsiniz. Cennet Bahçesi, Aya Yorgi Kilisesi, terkedilmiş Dimitrakopulo köşkü, öğretmenevi derken kendinizi iskele meydanında bulacaksınız.

Vapuru beklerken, çevreye yayılan o hoş çörek kokuları sizi bir pastanenin önüne çekebilir. Burada içeceğiniz bir çay, adadaki hoş anılarınızı gözden geçirme fırsatı verecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/26/2008, 00:01

Heybeliada
İstanbul Heybeli1Heybeliada, daha çok mütevazı bir kasabaya benzer. Belki bunda uzun yıllar adanın sembolü olan Deniz Harp Okulu ile Deniz Lisesi Komutanlığı'nın var olması ve bu nedenle adada ayrı bir disiplinin egemen olmasıdır.

Deniz Harp Okulu Tuzla'ya taşındıktan sonra, askeri alan Deniz Lise Komutanlığı olarak hizmetini sürdürmektedir.

İskele çıkışında sağa kıvrılan yol sizi fayton duraklarına götürür. Sol yanda çardaklar ya da sundurmalar altında yan yana çay bahçeleri sıralanmıştır. Sol tarafta Deniz Lisesi'nin ana giriş kapısı, karşıdaki yokuşta da bahriyelilerin "Lumbarağzı" dediği personel giriş çıkışında kullanılan küçük kapı yer alır.

Yokuşta tırmanmayı sürdürdüğünüz zaman önce yerleşim alanlarının, mahallelerin içinden geçer ve Ruhban Okulu'na ve Aya Triada Manastırı'na ulaşırsınız. Şimdiki adı Heybeliada Rum Erkek Lisesi olan ve tarihi hayli eskiye dayanan okulun açılış tarihi 1200'lere uzanıyor. Birçok Ortodoks din adamı yetiştiren okul, 1971'de Lise'ye dönüştürüldü. Hiç öğrencisi olmamasına rağmen müdürü ve yardımcıları görevde.

İskele'den sağa dönüp, çay bahçelerini, lokantaları ve fayton duraklarını geride bırakırsanız, Değirmen Burnu'na kadar zevkli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Değirmen Burnu Piknik Alanı

Tipik bir kır kahvesinin bulunduğu alana 500 bin TL. ödeyerek girebilirsiniz. Burada İstanbul Heybeli2çay ve kahvenin yanı sıra ızgara çeşitleri de bulabilirsiniz. Eğer malzemenizi birlikte getirmişseniz, 1.5 milyon TL.'sına mangal da kiralayabilirsiniz. Kiralık sözünü etmişken hatırlatalım. Burada da tıpkı Büyükada'da olduğu gibi bisikletler saati 1.5 milyon TL.'sına kiraya veriliyor.

Burnun hemen arkasında Heybeliada Su Sporları Kulübü yer alıyor. Yürüyerek ulaştığınız bu bölge, faytoncuların "Küçük Tur" olarak adlandırdıkları saha. 4 milyon TL. karşılığı gezdirdikleri güzergah iskelede son buluyor.

Çarşı içinden başlayan büyük turda, önce Lozan Caddesi, ardından Refah Şehitleri Caddesi ve Halkipalas'ın önünden geçilir. Sağda Kablo Koyu görünür. Burası adını Burgazada'ya elektrik ileten sualtı kablosunun başlangıcından almıştır. Ardından Alman Koyu ve ada çöplüğünü görürsünüz. Sağa kıvrılan yolda karşınıza Terki Dünya Manastırı çıkar. Makarios Tepesi'ni geçip Çam Limanı'na ulaşırsınız. Yazları yatların uğrak yeri olan Çam Limanı, gerek rüzgara kapalı doğal yapısı, gerek yatların suya bastıkları sintineler nedeniyle yüzülemez haldedir. O yüzden denize girmek için heves etmeyin. Çam Limanı'nın yükseklerindeki yapı Heybeliada Senatoryumu'dur.

Son zamanlarda askeri bölge içine alınan Aya Yorgi Manastırı'nın yanından geçip iskelede biten büyük turun da fiyatı 7 milyon TL.

Yürümek isteyenlere:

İstanbul Heybeli3İskeledeki çarşının arka tarafındaki Aya Nikola Kilisesi'nin önünden geçip, sağa dönerseniz Lozan Şehitleri Caddesi'ne çıkarsınız. Adanın dingin atmosferindeki eski evleri fotoğraf çekmek isterseniz eğer, size "memnuniyetle" poz vereceklerdir.

Halk Kütüphanesi sol tarafınızda. Biraz sonra bir dönemin ünlü yapılarından Karamanyan Oteli'nden geriye kalan ahşap yapıyı görürsünüz. Hemen solunda da İsmet İnönü evi...

Yolun sağ tarafında Halki Palas Oteli yükselir. Karşısındaki merdivenleri çıkıp bir patikaya ulaşırsınız. Çamlıklar arasından üst yola çıkıp, artık müze olan Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın evi ile burun buruna gelirsiniz.

Bakın, görün, dinleyin, koklayın, dokunun... Adada beş duyunuza birden seslenen, hepsine de ayrı tatlar kazandıran malzemeleri bulmakta hiç zorlanmayacaksınız...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/26/2008, 00:01

Kınalıada
Adaların en küçüğü, İstanbul'a en yakını ve üzerindeki televizyon yansıtıcıları ile "görüntü" açısından en "kirli" olanı.

İstanbul Kinali1Sayfiye olarak kullanılan adaların en küçüğü olan Kınalıada, yaz aylarında müthiş bir ziyaretçi akınına uğrardı.

İstanbul'a en yakın ada olması nedeniyle, vapurla bölgeye gelenler, serin sularla bir an önce kucaklaşmak için sabırsızlanırlar ve vapurun yanaştığı ilk iskelede kendilerini atarlardı.

Marmara, temiz bir deniz olduğu zaman durum böyleydi. Şimdi ise adalılar bile deniz yerine, kulüplerinin veya evlerinin havuzlarında serinlemeyi tercih ediyor.

Ziyaretçi sayısı azalsa da, ada yine farklı... Amaç adaya gelmek, deniz bahane. Vapurlar eskisi kadar olmasa da yine kalabalık...

Kınalıada'da fayton yok. Aslında olmasına gerek de yok. Çünkü bir ucundan, diğer ucuna en çok 20-25 dakikada ulaşmanız mümkün. Yine de üşengeç ziyaretçiler için Ayazma Plajı'na yaz aylarında motor çalışıyor.

Bütün yollar aynı yere çıkar

İstanbul Kinalimapİskelenin tam karşısındaki ikiz Sirakyan evleri, adanın mimari özellik ve güzellikteki tek yapısı. Sol taraf balıkçı barınağı ve çay bahçelerine uzanıyor. Sağ tarafta ise plaj var. Adanın arkasına geçmek için en pratik yol doğru karşıya geçmek, tepeyi tırmanmak ve Hıristo Manastırı'nın bulunduğu yeşil çayırı aşıp Ayazma Plajı'na inmek.

İstanbul Kinali2Gerçi sağ taraftaki yol da sizi menzile götürür ama biraz dolambaçlıdır. Üstelik mahalleler arasından çamlığa çıkan ilk yol sessizliği ile sizi büyüler. Tabi yokuş tırmanmaktan yana sıkıntınız yoksa...

Diğer adalara göre daha sarp yamaçlardan ve küçük koylardan oluşan kıyı şeridi ile çok sayıda insanın aynı alanı paylaşabilmesine izin vermez. Buna en uygun alanda da zaten Ayazma Plajı yer almaktadır.

Ayazma Restoran

İstanbul KinaliAdaAyazma3Birkaç yıl öncesine kadar salaş bir kır kahvesi görünümünde olan Ayazma Restoran, ansızın silkindi ve "lüks" bir görünüme kavuştu.


İstanbul KinaliAdaAyazma2Bu da yetmemiş olmalı ki, dünün "kır kahvesi", artık plajı, havuzu, saunası, barları, jimnastik salonu ile bir "tesis" olarak hizmet veriyor.


İstanbul KinaliAdaAyazma1 Yiyecek olarak hamburgerden balığa, kebaptan et ızgaraya kadarçeşit çok. Cuma ve cumartesi akşamları ise yemeğinizi canlı müzik eşliğinde yemeniz mümkün.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
berfin
Site Admini

Site Admini
berfin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1024
Yaş Yaş : 37

Nerden Nerden : İstanbul
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Manyak10
Burç Burç : İstanbul 150a
İfade İfade : İstanbul Icon_razz
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/26/2008, 00:07

İstanbul'un ilçeleri


Vikipedi, özgür ansiklopedi


Git ve: kullan, ara
İstanbul 400px-Istanbul-wiki.svg İstanbul Magnify-clip
İstanbul'un ilçeleri



İstanbul il sınırları içinde bulunan ilçe belediyeleri:

Yeni ilçeler

  • Arnavutköy ilçesi: Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy, Haraççı ve Taşoluk ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğine son verilerek 29 mahalle ile 9 köy bağlandı.


  • Ataşehir ilçesi: Üsküdar’a bağlı 3, Kadıköy’e bağlı 7, Ümraniye’ye bağlı 3, Samandıra’ya bağlı 1 mahallenin katılımıyla oluşturuldu.


  • Başakşehir ilçesi: Küçükçekmece’ye bağlı 6, Esenler ve Bahçeşehir’e bağlı 2’şer mahallenin katılımıyla kuruldu. Bahçeşehir ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğine de son verildi.


  • Beylikdüzü ilçesi: Gürpınar ve Yakuplu ilk kademe belediyelerinin katılımı ile oluşturuldu. Beylikdüzü’ne bağlı 5 mahallenin yanı sıra Gürpınar’a bağlı 3, Yakuplu’ya bağlı 2 mahalle ile birlikte toplam 10 mahalle Beylikdüzü’ne katıldı.


  • Çekmeköy ilçesi: Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5 köyün katılması ile oluştu.


  • Esenyurt ilçesi: Kıraç, Yakuplu, Avcılar ve Bahçeşehir’e bağlı 22 mahallenin katılımıyla kuruldu.


  • Sancaktepe ilçesi: Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 20 mahalle ile 2 köyün bağlanmasıyla oluşturuldu.


  • Sultangazi ilçesi: Gaziosmanpaşa’ya bağlı 14, Eyüp’e ve Esenler’e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.

Düzenleme kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan ilk kademe belediyelerinden Çavuşbaşı Beykoz’a, Mimar Sinan, Tepecik, Kumburgaz, Celaliye-Kamiloba ve Muratbey Büyükçekmece’ye, Binkılıç, Çiftlikköy ve Karacaköy Çatalca’ya, Bahçeköy Sarıyer’e, Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa Silivri’ye, Ağva Şile’ye, Akfırat ve Orhanlı Tuzla’ya, Göktürk ise Eyüp’e bağlandı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/26/2008, 14:07

beyaz arkaplan üstüne bayaz yazı olurmuhiç
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Nerdey10
Burç Burç : İstanbul 4170a
İfade İfade : İstanbul Affraid
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1112
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/31/2008, 15:13

neler var şu şehirde neler ,, emeğine sağlık canım benıim..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
grouptr
Süper Üye
Süper Üye
grouptr


Erkek Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1293
Yaş Yaş : 33

Nerden Nerden : Çekmeköy
Lakap Lakap : Murat ÖZER
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Berbat10
Burç Burç : İstanbul 147a
İfade İfade : İstanbul Star3
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1013
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 20/05/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime5/31/2008, 15:35

resimlerin bazıları kırık Smile

Çekmeköy
ilçesi: Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel
kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5
köyün katılması ile oluştu.

çekmeköy ilçemi yaw
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://grouptr.net
MetaLLica~Burçin
Yeni Üye
Yeni Üye
MetaLLica~Burçin


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 88
Yaş Yaş : 28

Nerden Nerden : İstanbuL
Lakap Lakap : DeLican
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Ac10
Burç Burç : İstanbul 4167a
İfade İfade : İstanbul Icon_wink
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank111
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank412
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank113
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 01/08/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime8/2/2008, 12:46

Paylaşımlarınız için ellerinize sağLık..
süper bir yerde yaşıyorum..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumlove.forum.st
free_girl
Süper Moderatör
Süper Moderatör
free_girl


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 737
Yaş Yaş : 33

Nerden Nerden : NepTüN
Lakap Lakap : MissY
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Parano10
Burç Burç : İstanbul 153a
İfade İfade : İstanbul Icon_flower
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1012
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1013
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 23/03/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime8/3/2008, 00:11

ewet gerçekten öyle Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
baby_devil
Site Admini

Site Admini
baby_devil


Kadın Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4988
Yaş Yaş : 38

Nerden Nerden : İstanbul
Lakap Lakap : Şeytan
Ruh Hali Ruh Hali : İstanbul Nerdey10
Burç Burç : İstanbul 4170a
İfade İfade : İstanbul Affraid
Aktiflik Aktiflik : İstanbul Rank1112
Tecrübe Tecrübe : İstanbul Rank1113
Paylaşım Paylaşım : İstanbul Rank1114
Uyarı Uyarı :
İstanbul Left_bar_bleue0 / 1000 / 100İstanbul Right_bar_bleue

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/02/08

İstanbul Empty
MesajKonu: Geri: İstanbul   İstanbul Icon_minitime8/16/2008, 09:11

güzel bir yer evet Smile her telden insan olmasımıdır bunan sebeb yoksa kendi başına albeniliğimi peki istanbulu bukadar özel kılan bu kadar cazibeli kılan nedir Smile bir çok insan buraya gelmek burayı görmek için can atıyor hiç nedenini sordunuzmu

istanbul büyük şehir taşı toprağı altın Very Happy bu sözden sebebmi acaba ..!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.forumarsiv.biz
 
İstanbul
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumArsiviz :: Forumarşiv Genel Ve Güncel :: Türkiyem :: Marmara Bolgesi-
Buraya geçin: